Bloggar

Mykorrhizaseminarium

Lövhagen seminarium mykorrhiza

 Gårdagens seminarium om mykorrhiza blev riktigt lyckat. Kjell Hedberg, mykolog, och jag Mattias Persson Suorra, åkte till Ängeholm och höll ett föredrag om mykorrhiza för ett 20-tal plantskolister från södra Sverige. Det var intressant att höra hur de arbetar med sina jordar och att det känns som att viljan finns att utveckla arbetet med att få till mer hållbara jordar.

Lövhagen deltar i seminarium om mykorrhiza

Onsdagen den 28 februari 2018 deltar vår chefsträdgårdsmästare Mattias Persson Suorra på ett seminarium i Ängenholm tillsammans med Kjell Hedberg, mykolog. Det är Skogma som arrangerar seminariet som vänder sig till plantskolister. Här kommer vi att informera om hur Lövhagen använt mykorrhiza och våra erfarenheter. 

Klart med 3 (!) trädgårdsmästare

Nu har vi anställt tre nya trädgårdsmästare. Anna-Karin, Emmy, och Axel är tre mycket kompetenta trädgårsmästare som valde att börja arbeta hos oss. Det känns fantastiskt roligt att få med dem i vår trädgårdsorganisation.

Mykorrhiza börjar bli populärt -TED

Vi letar hela tiden efter bra och miljövänliga sätt att hantera de växter som vi planterar. Jag som trädgårdsmästare vill att växterna ska få så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas för att människor ska få njuta av varje växts unika skönhet.

Sidor

Prenumerera på RSS - bloggar